”En mer lustfylld höst med rutiner och vardagslyx”

Hösten innebär en jobbig årstid för många. Vi har precis haft sommar och semester och när hösten väl infaller så innebär det en stor omställning för de flesta. Men deppa inte ihop för det! Nedan följer ett gäng tips på hur du kan underlätta för dig själv i höst och till och med få årstiden till att bli riktigt trevlig.

Skippa gymkortet – satsa på långpromenader och löpning utomhus 

Under sommaren spenderar vi vanligtvis den mesta av vår tid utomhus. Därför blir det en ganska stor omställning för kroppen för de flesta att helt plötsligt börja befinna sig inomhus under majoriteten av dagen. Ett knep för att både spara tid, pengar och att dessutom få mer tid utomhus är därför att skippa gymkortet och satsa på regelbundna promenader och träning utomhus istället. För visst är det så, att det där gymkortet oftast bara rullar på på autogiro – samtidigt som det dåliga samvetet ständigt gnager. Genom att promenera och träna utomhus så sparar du dessutom en massa tid som du annars hade behövt lägga på transport till och från gymmet etc. Som en bonus får du dessutom frisk luft och dagsljus vilket gör att övergången från sommaren till hösten inte blir lika påtaglig.

Hemstädning 

Hösten innebär många måsten och krav. Vi ska ta tag i nya projekt på jobbet, prestera i skolan … listan kan göras lång. Ett sätt för att underlätta för dig själv är därför att anlita hemstädning. En del argumenterar dock för att hemstädning är dyrt och att alla inte kan unna sig detta, men ur ett långsiktigt perspektiv får man ju faktiskt mer tid över som man kan lägga på både jobb och studier och därmed bli effektivare på det. Är man fortfarande osäker på om det är värt det brukar de flesta städfirmor erbjuda en gratis hemstädning, så att man därefter kan utvärdera om det verkar vara värt det eller inte. 

Matlådor 

Hösten är den perfekta tiden för storkok. Det är inte alltid man har lust att ställa sig och laga mat på kvällen när man kommer hem sent, så ägna därför en helg åt att bunkra upp ordentligt i frysen, så frigör du tid och minskar därmed också på din inre stress.

Tända ljus och choklad 

Avslutningsvis – lyxa till det lite för dig själv. Hösten är den perfekta tiden för att tända ljus inomhus och att syndfritt kunna njuta av choklad. Har du ett badkar kan du dessutom tappa upp ett varmt bad och krypa ner där med en god bok. Försök helt enkelt att hitta små aktiviteter som förhöjer ditt välmående och inkorporera minst en sådan dagligen. Då blir hösten garanterat roligare och mer lustfylld!