Maskot till studentfirandet

När det kommer till studentfirandet vill de flesta ha något lite extra. De flesta väljer att boka ett flak att åka på som man utsmyckar själva. Många väljer björkris, ballonger och serpentiner som utsmyckning men även stora tyg stycken används ofta. Dessa brukar man dekorera och skriva klassens namn på. Kanske har klassen ett smeknamn? Vad passar då bättre än att spexa till det med en rolig utklädnad på ert studentflak som kommer få många förbipasserande att dra på smilbanden. Oftast så tar man bara studenten en gång och det brukar vara ett tillfälle man minns resten av livet. Kanske firar man hemma med familj och vänner och kanske sedan går vidare och firar senare på kvällen tillsammans med klasskompisarna. När man väl springer ut från skolan är alla läxor och tentor som bort blåsta och man känner sig nästan fri på ett vis.

Precis som många idrottslag använder sig av maskotar är det vissa klasser som tycker det är kul att ha med en eller flera utklädda personer på studentflaket. Utklädnad är oftast bara kul men ibland kan dräkterna bli något varma att bära.

En tuff studietid är till ända

Det är inte alltid det är lätt att hänga med i skolan och många kan bitvis känna att det är tufft med tentor och all tid man måste lägga på läxor. När man sedan tar studenten kan det kännas som man lägger den största skoltiden bakom sig. Plötsligt är man fri att börja arbeta eller mer fritt välja vad man vill studera. På studentflaket passar man på att fira att denna tid är över och att man tagit sig igenom den. Det är en av höjdpunkterna att åka genom stan på ett studentflak tillsammans med kamraterna, något man inte glömmer. Man får dock inte glömma bort säkerheten, visst bilarna går inte snabbt men det gäller ändå att de håller för alla och att ingen kan trilla av eller skada sig på annat sätt. Kanske har klassen med sig sin maskot, ofta är det en djurliknande figur som representerar klassen på ett eller annat sätt. Kanske något man haft tillsammans med en heja ramsa vid sportevenemang eller annat.

En maskot kan också vara en form av ett kramdjur som går att köpa för att stödja en verksamhet. Kanske en klassresa eller liknande. Det finns många kända maskotar, ett exempel är Lisebergskaninen eller Skistars Lollo & Valle. Kanske är det en person i klassen som vill klä ut sig eller så kan man hyra en statist. När det kommer till studentflak är det bra att boka detta i god tid. Ofta kan man boka det tillsammans med en förare som är van att köra just det fordonet och då även kan gå i godo för säkerheten.