Trolleri i Sverige

Att trolla är en uppskattad konstform på många håll och kanter. En bra trollerishow kännetecknas av en skicklig underhållare som kan roa på allt från mindre barnkalas till att hänföra publiken i en utsåld arena. Runt om i landets städer kan man ofta se talangfulla magiker uppträda på gatorna. Ibland kan de även ses inta scenerna på många av landets köpcentrum.

För den aspirerande trollkarlen, kanske också för den med erfarenhet, kan det dock vara svårt att hitta bra butiker för sitt trollande. För att hjälpa till på vägen kommer här några exempel på landets butiker.

Magicland.se

Några av de mest välkända trolleributikerna är baserade på webben, och så är även Magicland. Magicland öppnades i februari 2013 och upptäcktes snabbt av tv-profilen Tobbe Trollkarl som nu också är delägare i butiken. Det som skiljer Magicland från andra butiker är att varje del sortimentet är beprövat och granskat av en viss känd trollkarl – Tobbe.

Var: Exklusivt på webben

Online-shopping: Frakt kostar 39 kronor vid inrikes leverans oavsett antal produkter eller vikt. Vid beställningar till Danmark och Finland kostar frakten 89 kronor och till Norge 149 kronor.

Harries Magic

Harries magibutik hittas i Åtvidaberg och har varit verksamt i över ett sekel. Butiken har haft egen tillverkning ända sedan starten 1910 och stoltserar med högkvalitativa produkter inom kategorierna ”Scen”, ”Close-up” och ”Mentalmagi”.

Var: Gamla Åtvidsvägen 7a i Åtvidaberg.

Online-shopping: Frakten kostar 49 kronor vid inrikes leverans. Fraktkostnaden för kunden överstiger aldrig 49 kronor oavsett hur många produkter som köps. För leverans utanför Sverige tillkommer en avgift på 149 kronor. Ordrar som överstige ett värde av 5000 kr levereras dock alltid utan fraktkostnader och administrativa avgifter.

trolleriHyra trollkarl till fest

Om man däremot istället känner att man vill njuta av illusionerna trollkarlarna skapar i form av åskådare istället för utövare, kan man hyra in en trollkarl till sin fest, sitt företagsevent eller annat evenemang.

Exempel på magiker att hyra i Helsingborg in är Tobias Chilli, som förutom att ha uppträtt i TV även är känd för att ha vunnit SM som Sveriges Bästa Underhållande Show. Han har även uppträtt hos många utav Sveriges mest namnkunniga företag. Vill man ha ett smakprov på hans show kan man hitta det på bland annat Youtube.