Välj rätt flyttfirma

I storstäderna finns det en hel del företag som erbjuder flytthjälp. Men vilken flyttfirma ska väljas? Här följer några tips för att få bäst resultat på flyttdagen:

  • Kontakta flera företag och be om offert. Det är nämligen stor skillnad på pris mellan olika företag. Detta utan att det skiljer så mycket i vad de erbjuder. Prisskillnaderna kan bland annat bero på behov av arbete, hur nära de har sin arbetsplats eller om de har personer med sig som är under upplärning.
  • Säkerställ dig om att företaget är seriöst och har F-skattsedel samt är med i någon av de branschorganisationer som finns för flyttfirmor. Det man även bör kolla upp är om de är försäkrade eftersom det är du som person som blir hårt drabbad om så inte är fallet.
  • Kontrollera vad som ingår och vad som inte ingår. Vissa flyttföretag menar att personen själv ska stå för allt emballage så som packlådor och tejp. Detta medan andra står för detta eller kan låna ut.
  • Välj ett företag som har ett fast pris. Det är annars svårt att veta vad det kommer landa på. Många erbjuder rörligt pris och i dessa fall bör de åtminstone gett ett riktpris på vad man kan förvänta sig för pris.
  • Kanske det viktigaste av allt – Googla och se andras omdömen om företaget. För det första kan man googla på företagsnamnet för att se om någon skrivit något på en blogg eller liknande om företaget. För det andra finns recensionssidor som rejta och reco där privatpersoner får skriva kortare recensioner om företag.
  • Var med på flyttdagen. Även om man kan ge tydliga instruktioner kan vad som helst hända på flyttdagen. Lämna inte bara flyttfirman och förvänta dig att allt kommer att lösa sig utan var med och hjälp till. Det spar både tid och pengar.