Hotell

hotell
Bild från Hotell City

För den som ska besöka Gävle finns det en hel del hotell att välja emellan. Vissa är större, andra är mindre. Vissa ligger mer centralt – andra ligger lite utanför stan. Följer gör ett axplock från urvalet som finns.

Best Western Gävle

Best Western är en mycket välkänd och internationell hotellkedja. I Gävle finns Best Western mycket centralt – endast 150 meter från Stortorget. Hotellet erbjuder gratis Wi-fi och i rummen finns platt-tv med ett internationellt utbud av kanaler. Kommer du till staden med tåg eller buss, är det endast en tio minuter lång promenad till hotellet.

Då hotellet ligger mycket centralt finns all service du kan tänkas behöva i närheten. Barer, restauranger, kaféer och butiker. Värt ett besök kan vara natursköna Boulognerskogen som endast ligger 5 minuter bort från hotellet till fots.

Clarion Hotel

Precis som Best Western är Clarion en stor hotellkedja som etablerat sig i staden. Hotellet är beläget vid Östersjön och ligger endast 700 meter från centralstationen i Gävle. I rummen hittar du gratis wi-fi, platt-tv, te eller kaffe, ett skrivbord och minibar i en smakfullt inredd miljö.

Hör har du även möjlighet att träna, bada i en stor inomhuspool och slappna av i bastun. Vad gäller läget ligger det mycket centralt till i staden och du har snabb tillgång till service som butiker, restauranger, kaféer och barer. Många gäster väljer även att besöka Furuvik, vilket ligger ungefär 20 minuters bilresa bort.

Vid högsäsong finns risk att hotellet är fullt – ivriga Furuvik- och Gävlebesökare kan då istället bo på hotell i Sandviken som bara ligger 2 mil bort.

Pensionat City

Väldigt centralt beläget boende – endast 150 meter bort från stortorget. Hos Pensionat City’s rum finns platt-tv, garderob och utsikt mot staden. På deras frukostbuffé serveras ekologisk närproducerad mat.

Med dess centrala position har du nära till saker så som centralstationen och svenska järnvägsmuseet, samt annan service i form av bland annat butiker och restauranger.