Karaokemaskin

karaokemaskinEn fest med en karaoke maskin kan sluta hur som helst.

I början när maskinen startar står festdeltagarna som grottmänniskor runt maskinen som ser eld för första gången och undrar vad detta skall sluta med. Till en början är det dom såkallade sångfåglarna i sällskapet som tar sig ton för dom är ju vana vid att sjunga och tycker det är kul och har antagligen en ådra av underhållande i sitt blod. Det brukar även vara sångfåglarna som har en vana av att stå på scen och har säkerligen varit på någon karaokeklubb tidigare.
Efter att kvällen går börjar även andra personerna på festen våga sig närmare den udda maskin som sångfåglarna så glatt kallar för karaokemaskin och börjar förstå hur den fungerar och börjar bläddra bland låtarna som finns lagrade. Och efter mycket letande och funderade hittar dom sin favoritlåt som dom brukar sjunga med till i bilen när ingen hör.

Tankarna snurrar om dom verkligen skall våga ställa sig med micken och sjunga för glatta livet som dom brukar göra bakom ratten? Glatt påhejade av sångfåglarna fattar dom äntligen mod och börjar sjunga och upptäcker till sin förvåning hur adrenalinet rusar runt i kroppen och tar i ännu lite mer i nästa ton.
När väl personerna på festen har vant sig vid denna underliga maskin som förvandlar en person till slagerstjärna eller rockartist för en kväll finns det inget stopp och låt efter låt sjungs för fulla muggar och feststämningen blir bättre för var låt som sjungs. Sångfåglarna som så stolt tog sig ton i början av kvällen har äntligen fått konkurrens.
Så här kan det se ut på en vanlig hemmafest om man har eller hyr en karaokemaskin. Det finns även singstar till playstation och då får man ut musiken genom högtalarna på sin tv. För att ta ett steg till kan man komplettera sin karaokekväll med en uppsättning discolampor och en rökmaskin.