Konsertbiljetter på festen

konsertTänk dig att du är på en fest, och värden plötsligt överraskar er med konsertbiljetter. Väldigt kul såklart, men det gäller att värden har tänkt till i sådana fall. Förhoppningsvis hade han eller hon då tänkt på följande saker:

Genre

Ska man överraska ett större sällskap med konsertbiljetter gäller det att göra det med en genre som är gångbar hos de allra flesta. Självklart går det inte att göra alla nöjda på den här punkten, men klart är att det finns sämre och bättre val.

Är det en speciell genre som värden gillar, men som ingen har något riktigt tycke för, kan det bli en plåga istället för ett nöje.

Plats

Det bästa för de flesta är om konserten sker på en scen relativt nära. Att åka iväg till en stor arena, kanske till och med utomlands, kan vara riktigt kul, men kräver desto mer planering. Sällskapet på festen måste kunna ta ledigt och boende måste ordnas. Ska värden bjuda på allt detta blir det dyrt – ska alla betala själva ska det nog vara en artist som i princip alla tycker är riktigt, riktigt bra.

Förhoppningsvis blir det en rolig upplevelse hur som helst med trevligt sällskap – men det skadar ju inte att värden har sällskapets smak och tycke i åtanke.

Konsertförsäkring

Att köpa 10-20 biljetter till en konsert och sedan inte kunna gå på konserten kan vara riktigt irriterande. Ett tips är därför att köpa biljetterna med ett kreditkort som har ”evenemangsförsäkring”. Det är en försäkring som fungerar ungefär som ett avbeställningsskydd på en resa. Kan man inte gå på konserten får man pengarna tillbaka. (Läs mer på kreditkortskoll.se) Det krävs då lite mer än en lätt förkylning för att försäkringen ska aktiveras men det krävs ju även mer än en lätt förkylning för att man ska hoppa över konserten.