Roliga tävlingar på festen

tävlingarFör att lätta upp stämningen på festen är tävlingar ett bra och ofta uppskattat inslag. Men det gäller att ordna en ordentlig plan och styra upp lekandet så att det inte blir kaos när alla lite smått berusade gästdeltagarna skall samlas ihop och ges instruktioner om vad som komma skall.

Vattenkrig

Ett hederligt vattenkrig mellan vuxna människor kan lätta upp vilken fest som helst. Införskaffa vattenpistoler i olika färger för att markera vilka som är i vilket lag och dela sedan in deltagarna i olika lag med en färg på pistolerna per lag. Någon måste ju vara domare och det är ju givetvis du som värd för festen. Köp även ett vattentätt mobilskal för att kunna föreviga vattenkriget utan att riskera att din mobiltelefon förstörs av vattenskada, för jag tror inte att domaren går säker i ett vattenkrig.

Blås tävlingen.

En person står på var sida om ett bord och en tredje person lägger en bomullstuss i mitten av bordet personerna skall sedan lyckas blås ner bomullstussen på motståndarens bordssida och har därmed vunnit omgången. Om tussen åker ner på sidan börjar spelet om.

Äta äpple

I två stora stadiga skålar med mycket kontaktyta mot underlaget läggs varsitt äpple i vatten (eller sprit). Och med händerna på ryggen skall personerna lyckas bita tag i äpplet och lägga det i motståndarens skål. Den som lyckas först vinner. Om deltagaren tappar äpplet på väg till motståndarens skål förlorar man.

Spionleken

Tävling som passar bra där festdeltagarna in känner varandra så bra eller där olika kompisgäng möt för första gången. Man delar upp alla deltagarna i olika lag ca 4-5 personer i varje. Varje lag får ett par frågor om deltagarna i motståndarlaget som dom skall lyckas få svaret på under kvällen. Det kan i vilken stad växte Kalle upp eller vilket år gifte sig Stina och Göran? För att lyckas få dessa svar måste deltagarna prata med varandra och genom att styra konversationen ta reda på det rätta svaret. Man får givetvis ljuga om man misstänker att personen man pratar med försöker få reda på ett svar. Denna lek lättar garanterat upp stämningen och startar konversationer mellan deltagare som kanske inte skulle pratat annars.

Alla dessa lekar kan ju givetvis krydda med att förlorarna får inmundiga alkoholhaltiga drycker för att få fart på festen!

Man kan ju givetvis krydda denna lek med att förloraren får inmundiga valfri eller bestämt