Spellistor till festen på Spotify

spotifyVad vore en fest utan musik? Hur man än vrider och vänder på det så blir det ingen fest utan musik, och alla har sina väldigt olika musiksmaker. Vissa lyssnar på rock andra på dansband och vissa vill bara ha senaste housemusiken. Hur gör man då för att tillgodo se alla smaker och samtidigt slippa det eviga bråket kring cd-spelaren eller datorn med spotify och att en persons favoritlåt lyssnas på i 10-20 sek innan nästa persons favorit låt börjar och så fortsätter det hela kvällen. Är det någon som känner igen denna fests musikmaraton?

Som festanordnare så är det guld värt att lägga lite tid på spellistor i spotify och hitta en utomordentligt varierad mix av musikstilar som tilltalar alla festens deltagare. Ett sätt är att gå igenom genres i spotify och leta upp topplåtar från olika artister i dom olika geners som finns. Spotify är en outtömlig brunn av musik som med lite letande kan tillgodose den mest krävande gästen på festen.

Musik under förminglet

Börja med att skapa en spellista till början av festen med lite lugn launch musik exempelvis cafe del mar som bara lugnt spelar i bakgrunden och gästerna blir lugna och står och småpratar över sina välkomstdrinkar.

Musik under middagen

Fortsätt med en spellista för middagen med lite förslagsvis akustiskt musik som är harmoniskt och inbjuder till ett lätt samtal runt bordet.

Partydags

Efter middagen är det dags att få igång härskapet och då är det bra om man gör en spellista som det är lite fart i med blandad musik i olika geners. Här kommer man till den punkt på festen som alla vill fram och välja ut sin absoluta favorit musik så att alla får höra hur bra den är. Sätt punkt för det med ett lösenord på datorn som spelar spotify så att ingen kan förstöra ditt noga igenomtänkta musik val.

Styra och avstyra musiken

Har du en Apple Watch kan du ta det ett steg längre och styra musiken från Apple Watch då har du full kontroll över musiken. Låt istället personen som vill spela sin favorit låt lägga en slant i en dricksskål så kan du som festvärd leta upp och stoppa in låten i spellistan. Pengarna som du får in på detta kommer garanterat räcka till bakispizza dagen efter festen.

Skapa spellistor

Om man inte har energin eller fantasin till att skapa dessa spellistor själv finns det redan färdiga spellistor i spotify under genren moods. Där kan man lägga till dessa spellistor som favoriter och lägga tiden på att förbereda och laga en oförglömlig festmåltid.

Tips från coachen

Om spotify styrs med en mobiltelefon kan det vara en utmärkt idé att införskaffa ett vattentätt mobilskal innan festen börjar för det kan lätt hända att en och annan drink spills eller att man hittar sin mobiltelefon i skålen med överbliven bål dagen efter.