Trubadur

trubadurFör att en fest ska bli riktigt bra och minnesvärd krävs det i nästan samtliga fall någon form av underhållning. Det kan antingen vara lekar, något särskilt tv-program eller musik.

Just musik som spelas live är särskilt roligt att ha på sin fest. Det brukar också gå lätt och smidigt till att hyra en trubadur som spelar.

Trubadur vs. Band

Många kanske funderar på att hyra ett helt band med full sättning istället för en trubadur. Det finns olika för- och nackdelar med detta. En faktor som spelar stor roll för många är priset.

Ett band med full sättning som består av, säg 5 personer, behöver givetvis mer betalt än en ensam trubadur. Något annat som också kostar är utrustning och scen. Medan en trubadur klarar sig med minimal utrustning (mikrofon och ett mindre PA) behöver ett band betydligt mer än så.

Det är alltså helt klart billigare att anlita en trubadur än ett helt band. Samtidigt finns det såklart också evenemang där något mer kraftfullt behövs – och där räcker ibland en trubadur inte till.

Kan enkelt anpassas till festen

De flesta trubadurer erbjuder sig gärna att repa in en särskild repertoar efter just dina önskemål. Ofta har en erfaren trubadur mycket lätt för att ta spontana önskningar från publiken. Detta till skillnad från ett band, där fler personer måste kunna låten, samt att det ska låta bra tillsammans.

Att tänka på

Det är viktigt att ha en bra kommunikation med trubaduren på förhand. På så vis kan ni komma överens om pris, vilka låtar som ska spelas och om någonting speciellt ska anordnas (så som ett musikquiz eller annan typ av tävling).

Det är också viktigt att ni kan kommunicera under festen. Är volymen för hög? Behövs scenen flyttas eller behövs en paus? Kort sagt är kommunikation viktigt för att det ska bli lyckat.