Teckna MC-försäkring – gå på referenserna

Vad avgör vilken Mc-försäkring som du tecknar? Tar du det enkla alternativet och kontaktar ditt vanliga försäkringsbolag för att samla alla försäkringar i samma korg även om det innebär att du kan få ett både sämre pris och sämre avtal? Eller väljer du vägen att jämföra mc-försäkringar på nätet för att få fram det lägsta priset. Det finns exempelvis flera sidor där man kan jämföra försäkringar och få fram det lägsta priset.

Men lägst pris behöver ju inte betyda att försäkringen är bra. Att man har andra försäkringar i samma bolag behöver inte betyda att man kommer bli nöjd.

Då är det bättre att gå på referenser.  Det är även något som försäkringsbolagen är medveten om. För några år sedan körde ett känt svenskt bolag en kampanj som de kallade för sanningslinjen. Man fick ringa ett nummer och prata med en kund som berättade hur de upplevt försäkringsbolaget. En referens att lita på? Knappast då det var försäkringsbolaget som låg bakom vilka som fick svara. Men de hade ändå satt tummen på något viktigt. Det är människor som har erfarenhet av bolaget som kan säga om de är bra. Detta framförallt gällande service.


För visst är det så att vi hellre betalar 30kr extra per månad och är säker på att få bra service om något skulle hända motorcykeln än att ha den allra billigaste försäkringen och sedan få problem om något händer.

Ett av de enklaste och snabbaste sätten att få referenser är Facebook. Släng ut en statuskommentar om att du vill ha åsikter om försäkringsbolag som erbjuder MC-försäkringar och det dröjer inte många minuter innan man har fler svar. Troligtvis är det de som är missnöjda som hör av sig först men då vet man i alla fall vilka bolag man bör akta sig för.

Så utnyttja möjligheten att söka ärliga referenser innan du väljer försäkringsbolag.